Laserskärning av rör och profiler


Vi är näst störst på rörlaserskärning i Sverige på legobasis.

I våra moderna rörlasersystem och maskiner används den senaste tekniken. Det innebär kostnadseffektiv produktion i både stora och små serier. Vi utför laserskärning av stålrör och profiler i 3D, vilket innebär att skärhuvudet kan vinklas i förhållande till röret eller profilen.

Kort information om våra maskiner för laserskärning: Vår helautomatiska rörlaser för 3D-bearbetningar av rör är en ADIGE typ LT8, och ett riktigt flaggskepp. Den hanterar stålrör och rostfria rör i diameter 12 till 220 mm, dimensioner upp till 200x200 mm i fyrkant och längder upp till 6 500 mm.

Rörlaserskärning med vår avancerade rörlaser.

Vår andra ADIGE är av typen LT722D. I den hanteras rör i diameter 12 till 154 mm, 140x140 mm i fyrkant och 140x120 rektangulärt.

Vår tredje maskin för laserskärning av rör, stålrör och profiler är en TRUMF TrueLaser Tube 5000. Maximal diameter är 150 mm. Max rörlängd 6500 mm.

Våra system erbjuder bland annat avancerad CAD/CAM och 3D-simulering. De flesta förekommande dataformat hanteras, exempelvis .dxf, .stp, .dwg och .igs. Ritningsunderlag för laserskärning av rör och profiler tas emot direkt från våra kunder via internet.